Voetencentrum Wender_aEen podotherapeut behandelt klachten aan de voet of voet gerelateerde klachten. Veel voorkomende voetklachten zijn voorvoetklachten, hielpijn en klachten aan de tenen.

Klachten als gevolg van slecht passend schoeisel en klachten bij een specifieke hulpvraag van sporters, reuma patiënten, kinderen en diabetici. Een veel voorkomend probleem bij diabetici zijn voetproblemen. Wanneer er complicaties optreden in de voet heet dit een ‘diabetische voet’ of een ‘ risicovoet’. De complicaties van voetproblemen bij diabetes kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. De aangesloten pedicures van Voetencentrum Wender kunnen u hierbij ook verder behandelen.

Wanneer de stand van een voet afwijkend is kan dit ook invloed hebben op de houding van de rest van het lichaam. Zo kunnen de knieën anders komen te staan, vindt er een draaiing van de bovenbenen plaats, kantelt het bekken en kan de stand van de rug veranderen, met alle gevolgen van dien. Een afwijkende stand van de voet kan daarom ook knie-, heup- of rugklachten veroorzaken. Daarnaast behandelt de podotherapeut nagel- en huidaandoeningen aan de voet, denk hierbij aan ingegroeide nagels, likdoorns en wratten.

De podotherapeut is dé specialist als het om voeten gaat en kan een onderzoek verrichten om er achter te komen of u een afwijkende voetstand heeft en daarbij uw houding controleren. Aan de hand van het onderzoek en diverse geavanceerde metingen kunnen vervolgens de klachten behandeld worden door bijvoorbeeld steunzolen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende pakketten. De kosten van podotherapie gaan daarom niet ten koste van uw eigen risico. U heeft tegenwoordig geen verwijzing meer nodig van een arts om naar de podotherapeut te gaan.

Kijk voor meer informatie  op www.podotherapeut.nl of bel met 088 – 454 77 00